Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ståle Solbakken kritiserar Zlatan Ibrahimovics Qatar-uttalande. Foto: Bildbyrån

Solbakken om Zlatans Qatar-utspel: ”Långt över gränsen”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic utspel om Qatar har väckt reaktioner.

Nu svarar Norges förbundskapten, Ståle Solbakken, på anfallarens påstående om att det inte förekommer kriminalitet eller droger i Qatar.

– Det uttalandet är långt över gränsen, säger han enligt NRK.

– Qatar som land, jag tror att det är ett system som funkar. Finns det droger? Nej. Finns det kriminalitet? Nej. I Sverige finns det kriminalitet? Ja väldigt mycket. Droger? Ja. Qatars system funkar. Det svenska systemet? Det funkar men om det funkar till hundra procent, det vet jag inte.

Så lät det under tisdagen när Zlatan Ibrahimovic skulle förklara varför han tycker om landet Qatar.

Under onsdagen fick sedan Norges förbundskapten, Ståle Solbakken, frågan om hur han skulle reagera om en av hans spelare skröt om Qatar.

– Det skulle vi nog prata om, men samtidigt är det en värld där manfår ha yttrandefrihet. När vi tog upp ämnet i samband med VM-kvalet hade säkert 30-35 mäni princip samma synpunk. Vi stötte aldrig på det problemet,säger Solbakken enligt NRK.

Och förbundskaptenen reagerade ännu starkare när han hörde om Ibrahimovics citat om att det inte förekommer droger och kriminalitet i Qatar.

– Det är ett anmärkningsvärt påstående om det du syftar säger är sant.Jag tycker det är ganska... Du sa brott? I ett så kontrolleratsamhälle, på det dåliga sättet, säger det sig självt att detuttalandet är långt över gränsen, sägerSolbakken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.