Heung-Min Son fyramålsskytt. Foto: Bildbyrån/Rörligt Nent

Fyra mål av Son – fyra assist av Kane

Uppdaterad
Publicerad

I går värvades Gareth Bale – men utan honom på planen går det bra ändå. Tottenham knockade Southampton med 5-2 efter fyra mål av Heung-Min Son.

Tottenham hamnade i underläge efter en halvtimme, men fick igång motorn, la i högsta växeln och körde över Southampton borta.

Allra hetast var Heung-Min Son. Den sydkoreanske anfallaren hamrade in fyra mål – assisterad alla gånger av kapten Harry Kane.

Först kvitterade Son i slutet av första halvlek. Sedan startade han andra med att göra 2-1 via ett distinkt avslut med vänstern.

I 67:e och 73:e minuten ökade han på, innan Kane stötte in en retur till 5-1 och därmed noterades för sin femte poäng för dagen.

”Briljant vändning. Grattis till dina fyra mål, 'Sonny'. Varsågod!” twittrar Kane följt av en skrattande emoji.

Southamptons båda mål gjordes av skyttekungen Danny Ings, varav det sista på straff strax före slutsignalen, och matchen slutade 5-2.

Tottenham värvade i går tillbaka Gareth Bale från Real Madrid, men den walesiske landslagsstjärnan var inte uttagen i dag.

Premier League

Southampton logo

Southampton

2 - 5

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

St. Mary's Stadium, Southampton
Publik: 0
Domare: David Coote

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.