Spanien fick fira många gånger i semifinalen mot Ukraina. Foto: TT Nyhetsbyrån

Spanien i final i U21-EM – vände och krossade Ukraina

Tidigt ledningsmål av Ukraina efter en fin aktion av stjärnan Mykhailo Mudryk.

Då vände Spanien och krossade Ukraina med 5-1 och är nu klara för final i U21-EM mot England.

Mykhailo Mudryk kom runt på vänsterkanten, gjorde några snabba överstegsfinter, och passade fram till Artem Bondarenko som satte ledningsmålet för Ukraina i U21-EM-semifinalen mot Spanien. Det såg ut att kunna bli en bra kväll för Ukraina med storstjärnan Mudryk på lekhumör.

Men bara minuter senare kvitterade Abel Ruiz och därefter var det Spanien för hela slanten. Oihan Sancet fyllde sedan på, efter en snyggt anfall av Spanien, och ledningen var ett faktum.

Ukraina bjöd ändå upp på dans och stack ofta upp via just Mudryk. Men spanjorerna var numret för stora.

Antonio Blanco fyllde på med 3-1 och Aimar Oroz slog ner alla förhoppningar när han satte 4-1. Med cirka tio minuter kvar fullbordade Sergio Gomez krossen med sitt 5-1-mål i den bortre burgaveln.

Finalen spelas mellan Spanien och England på lördag 18:00 i SVT Play.