Joselu sköt Spanien till Nations League-final

Spanien är klart för Uefa Nations League-final efter att ha besegrat Italien med 2-1. Oväntad hjälte blev Joselu som avgjorde med minuter kvar.

En repris av Nations League-semifinalen 2021 utspelade sig på torsdagskvällen när Spanien, med nya tränaren Luis de la Fuente vid rodret, ställdes mot regerande europamästaren Italien på De Grolch Veste Stadion i Nederländerna.

En finalplats mot Kroatien på söndag låg i potten och spanjorerna tog kommandot omgående.

Tidig bjudning

Leonardo Bonucci stod på hälarna när Gianluigi Donnarumma spelade ut bollen och veteranen kunde sedan inte reparera sin misslyckade mottagning. Yeremy Pino kunde då bryta när spanjorerna pressade högt och placerade sedan in ledningsmålet redan i den tredje minuten.

Några minuter senare fick Italien en biljett tillbaka in i matchen. Nicolo Zaniolos volleyavslut tog på Robin Le Normands hand och straffspark var ett faktum.

Där gjorde inte Ciro Immobile några misstag och satte dit kvitteringen.

Oväntad hjälte

Davide Frattesi trodde senare i den första halvleken att han hade rullat in ledningsmålet efter en fin framspelning från Jorginho. Målet dömdes dock bort för offside efter en VAR-granskning.

I stället dröjde det till den 88:e minuten där nyss inbytte Joselu stod för det avgörande målet. Rodri avlossade bössan från distans och skottet styrdes via italienska försvarare fram till Joselu som tryckte in 2-1 på volley.

33-åringen gjorde landslagsdebut så sent som i våras mot Norge där han också blev hjälte med två sena mål.