Spanien krossade VM-tvåan Kroatien med 6–0. Foto: Bildbyrån

Spanien skoningslöst – krossade VM-tvåan

Uppdaterad
Publicerad

Från VM-final i somras till storförlust i Nations League mot Spanien där Kroatien blev utspelat.

Starten på nya Nations League blev ordentligt misslyckad för Kroatien. På Manuel Martínez Valero-stadion i Alicante förlorade kroaterna mot Spanien med hela 0–6.

Real Madrids Marco Asensio var glödhet – mittfältaren stod för ett mål och tre assist i vinsten, exklusive ett mål till, ett snyggt skott i ribban som gick in via målvaktens rygg och räknades som ett självmål.

Förutom Asensio målade även Isco, Sergio Ramos, Rodrigo och Saul.

De tongivande spelarna från VM-finalstartelvan som Kroatien saknade var Ante Rebic och Dejan Lovren som båda har skadeproblem, och även duon Mario Mandzukic, anfallare, och Danijiel Subasic som har slutat i landslaget.

Spanien leder sin grupp i division A efter två vinster, först mot England och nu mot Kroatien.

Finland tog andra raka

I övrigt i kvällens Nations League-matcher så vann Bosnien mot Österrike med 1–0 i B-divisionen, Edin Dzeko med matchens enda mål tolv minuter före slutsignalen. Finland tog sin andra raka seger i sin grupp i C-divisionen, efter vinsten mot Ungern så räckte Teeku Pukkis tidiga mål för att besegra Estland med 1–0.

I samma grupp blev det 2–1 till Ungern mot Grekland, och i en annan i division D blev det mållöst mellan Moldavien och Vitryssland, medan Luxemburg gjorde tre borta mot mållösa San Marino.

UEFA Nations League

Spanien logo

Spanien

6 - 0

Kroatien logo

Kroatien

Estadio Martínez Valero, Elche
Publik: 26900
Domare: Benoît Bastien

Första halvlek

  • 1 - 0MålSaúl
    24'
  • 2 - 0MålAsensio
    33'
  • 3 - 0MålL. Kalinic
    35'

Andra halvlek

  • 4 - 0MålRodrigo
    49'
  • 5 - 0MålRamos
    57'
  • 6 - 0MålIsco
    70'

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.