Samtliga tränare, utom förbundskapten Jorge Vilda, har avgått. Foto: Bildbyrån

Spanska landslagstränarna säger upp sig i protest

Uppdaterad
Publicerad

Samtliga tränare för det spanska damlandslaget i fotboll, förutom förbundskaptenen Jorge Vilda, har sagt upp sig i protest mot förbundsordföranden Luis Rubiales.

Sky Sports rapporterar att det är elva tränare som avgått.

Rubiales har varit i blåsväder sedan han kysst spanska landslagsstjärnan Jennifer Hermoso efter att Spaniens damer tagit VM-guld i Australien och Nya Zeeland.

Hermoso beskrev kyssen som ett övergrepp och sade att det var en ”impulsiv och malplacerad machohandling”.

Internationella fotbollsförbundet Fifa har stängt av Rubiales i 90 dagar medan han är under utredning för händelsen.

Hela den spanska VM-truppen har valt att bojkotta landslagsspel under den nuvarande ledningen.

Luis Rubiales har samtidigt tagits i försvar av sitt eget förbund, som menar att Hermoso ljuger och att man kommer vidta rättsliga åtgärder.

Förbundsordföranden sitter även på en post som en av Europeiska fotbollsförbundet Uefas vice ordförande. Uefa har ännu inte uttalat sig kring incidenten.

Sverige möter Spanien i Nations League den 22 september. Om den matchen blir av nu, då det spanska landslaget står utan både spelare och tränare, är högst oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.