Julia Spetsmark. Foto: Bildbyrån

Dif-stjärnan lämnar för amerikanskt mästarlag

Uppdaterad
Publicerad

Julia Spetsmark lämnar Djurgården och damallsvenskan. Landslagsmittfältaren flyttar till den nordamerikanska proffsligan och den regerande mästarklubben North Carolina Courage.

29-årige Spetsmark anslöt till Djurgården från Manchester City sommaren 2018, och sköt sex mål på elva framträdanden i damallsvenskan i fjol.

”Med sin offensiva spelstil passar Julia in hos oss. Hon är skicklig, snabb, utmärkt i en-mot-en-situationer och listig. Det här är en utmärkt möjlighet för Julia och vi tror att det blir en nyckel för henne att etablera sig som ovärderlig i det svenska landslaget”, skriver tränaren Paul Riley.

Går till mästarlag

North Carolina Courage tog NWSL-titeln efter seger i finalen mot Portland Thorns med 3–0.

Spetsmark har tidigare spelat för bland andra Mallbacken, Sunnanå, KIF Örebro, Manchester City och Djurgården.

”Jag är för alltid tacksam mot Djurgården som fick mig att känna glädje igen och för att klubben ger mig den här möjligheten”, skriver Julia Spetsmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.