Arjen Robben i nederländska tröjan. Foto: BILDBYRÅN

Spionen – så kommer Nederländerna spela mot Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Tom Prahl har scoutat Nederländerna inför drabbningen i Amsterdam. Och väntar sig en anstormning.

– De startar väldigt aggressivt, säger landslagets scout Tom Prahl.

På hemmaplan har Nederländerna tagit nio av tolv poäng och övertygat spelmässigt. Enda plumpen är mot gruppettan Frankrike, där de föll med uddamålet.

– De startar väldigt aggressivt, det gör på hemmaplan. Man försöker flytta fram och sätta hög press och jaga vår backlinje och målvakt, säger Prahl och fortsätter:

Herrlandslaget i fotboll

– De kommer absolut att satsa i början. Det är såklart en nyckel att klara anstormningen. Men det är inget nytt, det är också klassiskt. Du måste klara de första 20-25 minuterna på bortaplan.

”Större sannolikhet att Sverige slår Holland”

Nederländerna inledde sin kvalresa med 1–1 mot Sverige – men har på vägen stått kostsamma bottennapp. 0–2-förlusten mot Bulgarien gjorde att Danny Blind fick lämna sin tjänst som förbundskapten. Därefter har nygamle Dick Advocaat – han som sa att Sverige aldrig skulle vinna med 8–0 mot Luxemburg – tagit över.

– Jag ser egentligen ingen större skillnad. Det är mer att de har plockat in nya spelare, säger Prahl om Blinds kontra Advocaats tränarskap.

På den raka frågan om det är realistiskt att Nederländerna ska vinna med sju mål svarar han:

–  I fotboll är allt möjligt men jag skulle säga att det är mycket större sannolikhet att Sverige kan slå Holland än att de kan göra 7-0 på Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet