Foto: Bildbyrån

Spionen: ”Så ska Sverige slå Polen”

Uppdaterad
Publicerad

Polen slog stornationen Tyskland i höstas. Men efter fiaskot i EM-premiären skakades laget av interna stridigheter. Spionen Roger Sandberg vet vad som krävs för att få polackerna ur balans.

– Det gäller att överleva starten, säger han till SVT Sport. 

Arsenal-spelaren Krystian Bielik kritiserade laget öppet efter smällen mot Slovakien och tvingades att be om ursäkt efteråt. Nu har Polen kniven på strupen efter lagets tredje raka förlust.

Gefles förre tränare Roger Sandberg har specialstuderat Sveriges nästa motståndare. 

– Jag tror att de är lite stressade och är tvingade att vinna för att ha en chans att gå vidare. Det gäller att överleva starten. De har ett krävande sätt att spela och de mattas ju längre halvlekarna går. Då gäller det att satsa för att avgöra och då har vi utmärkta chanser.

Hemmanationen är ett löpstarkt lag som försöker komma till mycket inlägg, fylla på med folk i straffområdet och som är duktigt i kontringsspelet.

– Försvarsmässigt är de väldigt aggressiva. Det är det ovanligt för ett svenskt lag att möta.

Sandberg varnar speciellt för en spelare som är hungrig på speltid. Dawid Kownacki var avstängd i premiären och är den som sänkte Tyskland i höstas.

– Han är den som gjort flest mål under våren. Det är en kvick spelare, ganska storvuxen, fysiskt stark, duktig i inläggsspelet och bra i boxen. Han är komplett rent offensivt, säger Sandberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.