Foto: BILDBYRÅN

Ssewankambo lämnar Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

U21-landslagsmannen Isak Ssewankambo är näste spelare att lämna Malmö FF. Klubben väljer att inte utnyttja den köpoption som fanns inskrivet i lånekontraktet, det meddelar MFF i ett pressmeddelande.

Isak Ssewankambo kom till Malmö FF i mitten av mars det här året på lån från norska Molde. Låneavtalet var skrivet till den 20 juli – men redan nu går klubben ut med att landslagsspelaren återvänder till Molde.

– Isak har varit professionell i både träning och vid de tillfällen han fått chansen. Men han har inte lyckats ta en plats i startelvan, vilket var både hans och vår ambition med det här lånet. Därför är vi överens om att det är bäst att gå skilda vägar, säger Daniel Andersson, sportchef i Malmö FF, i ett pressmeddelande.

Ssewankambo har gjort fem matcher för Malmö FF i allsvenskan och sammanlagt elva insatser för det svenska U21-landslaget. Han har tidigare representerat klubbar som NAC Breda och Derby County, samt spelat ungdomsfotboll i Premier League-klubben Chelsea.

På torsdagen blev det klart att även mittbacken Dennis Hadzikadunic lämnar Malmö FF. Ny klubbadress blir FC Rostov för 20-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.