Sir Alex närvaro rörde alla på ett fullsatt Old Trafford där 74 489 åskådare räknats in. Foto: TT.

Stående ovationer när Sir Alex var tillbaka på Old Trafford

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan hjärnblödningen i maj var den legendariske tränaren Sir Alex Ferguson tillbaka på Old Trafford, detta i samband med lördagens möte mellan Manchester United och Wolverhampton.

– Det har varit en lång resa, sade den 76-årige skotten enligt BBC.

Han möttes av stående ovationer och hälsades av speakern på sin väg till hedersläktaren där hans stol stått tom under frånvaron. Han hade även med sig några av de läkare som opererade honom, vilket gav en månads konvalescens på sjukhus.

– Jag vill tacka för allt stöd och all medicinsk personal. Tro mig, utan deras fantastiska vård hade jag inte suttit här i dag. Så stort tack från mig och min familj. Jag känner mig tacksam över alla meddelanden jag fått världen över som önskar mig allt det bästa, sade Ferguson i ett uttalande.

Ledde United i 27 år

I den 27:e minuten kom en extra applåd från publiken för att hylla de 27 år han ledde klubben fram till sin avgång 2013. Han ledde laget till 13 ligatitlar och två Champions League-titlar för att plocka russinen ur tränarkakan.

Ferguson uttalade sig för Manchester Uniteds tv-kanal inför matchen.

– Jag är lite nervös, den senaste matchen var mot Arsenal i april. Det är länge sedan men det är härligt att vara tillbaka och jag hoppas bara vi vinner. Jag känner mig överväldigad över att vara tillbaka.

Han fick inte med sig en seger utan matchen slutade 1-1, vilket var rättvist. Victor Nilsson Lindelöf spelade hela matchen för Manchester United.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.