Stefan Ishizaki. Foto: Bildbyrån

Stefan Ishizaki lägger av: ”Sorgset”

Uppdaterad
Publicerad

37-årige Stefan Ishizaki avslutar karriären.

Matchen mot Helsingborg på lördag blir den sista i hans långa och framgångsrika karriär.

– Självklart är det sorgset, säger han.

Mittfältaren Stefan Ishizaki har en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Han debuterade i allsvenskan med AIK 2000, och har förutom där spelat i bland annat Elfsborg, LA Galaxy och Elfsborg.

Det är i just Elfsborg han tillbringat den största delen av karriären, dels mellan 2006 och 2013 och dessutom de två senaste karriärerna.

”Sorgset”

Men nu har han alltså bestämt sig för att lägga av, berättar han på Elfsborgs hemsida.

– Självklart är det sorgset att en spelarkarriär är över. Men jag har haft en väldig tur. Jag har ändå kunnat hålla på med fotboll på högsta nivå i 21 år, och det är få förunnat att kunna hålla på med det man älskar i 21 år, säger han, och fortsätter:

– Det är klart att man när man tänker tillbaka hade velat åstadkomma lite mer i min karriär. Jag hade kunnat ha några fler landskamper på mitt konto och så. Men jag är otroligt stolt och otroligt nöjd när jag nu sitter och tittar tillbaka.

– Framför allt för min tid i Elfsborg. Det är där jag hade min mest framgångsrika tid.

13 A-landskamper

Under karriären vann Ishizaki allsvenskan två gånger med Elfsborg, Svenska Cupen en gång med AIK, norska Tippeligan en gång med Vålerengen, samt amerikanska MLS en gång med LA Galaxy. Han spelade 13 A-landskamper med Sverige.

Elfsborg skriver på sin hemsida att Ishizikai, tillsammans med Jon Jönsson och Kevin Stuhr-Ellegaard i morgon (när Elfsborg möter IFK Göteborg på hemmaplan) kommer att tackas av på ett sätt de sent kommer att glömma.

– ”Ishi” har verkligen bidragit till våra framgångar, först och främst på planen men också som den person han är. Jag är övertygad om att nr 24 kommer bli ihågkommen för alltid som en hjälte och mästare för oss Elfsborgare, säger klubbchefen Stefan Andreasson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.