Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Stina Blackstenius reaktion efter läskiga bilderna: ”Att se det så nära... Hemskt på alla sätt och vis” Foto: SVT/TT

Stina Blackstenius om Frida Maanums kollaps: ”Fruktansvärt att se”

Uppdaterad
Publicerad

Frida Maanum kollapsade på planen i ligacupfinalen mellan Arsenal och Chelsea.

Då var den nära vännen Stina Blackstenius först fram till henne.

– Det var fruktansvärt att se som lagkompis och vän till Frida, säger Blackstenius till SVT Sport.

Det var otäcka scener i cupfinalen när Frida Maanum plötsligt kollapsade i söndags.

Nära vännen Stina Blackstenius var först fram innan sjukvårdarna rusade in. 24-åringen låg ner i åtta minuter innan hon bars ut på bår och matchen återupptogs – där Blackstenius avgjorde på övertid.

– Det var fruktansvärt att se som lagkompis och vän till Frida. Man kände mycket oro kring vad som hände, säger Blackstenius till SVT Sport.

Arsenal meddelade en stund senare att Maanum var vid medvetande och att läget var stabilt. Hon kunde åka hem med laget och kommer att undersökas ytterligare.

Hur var det att fortsätta spela?

– En viss oro finns med i bakhuvudet. Det är alltid hemskt att se något sånt hända. När man står så nära... Det är hemskt på alla sätt och vis och jag är väldigt glad att hon är okej.

Hur mår hon nu?

– Jag skickade ett meddelande efter och hon svarade att hon är okej. Jag tror hon får den hjälpen hon behöver så får jag träffa henne snart igen.

På fredag spelar Sverige mot England i EM-kvalet i en match som sänds i SVT1 och SVT Play 20:55.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.