Sandro Tonali såg rött när Italien spelade 1–1 mot Tjeckien i U21-EM. Foto: SVT

Stjärnan såg rött när Italien tappade

Uppdaterad
Publicerad

Premiär i U21-EM.

Då blev Italien irriterat i slutet och drog på sig två röda kort.

Det var i slutminuterna av öppningsmatchen i U21-EM som segern och två spelare försvann för Italien. Först kvitterade Tjeckien till 1–1 med en kvart kvar att spela genom ett självmål av mittfältaren Giulio Maggiore.

Knappt tio minuter senare försökte Sandro Tonali, till vardags i Milan, sno bollen från Ondřej Šašinka. Han använde sig för mycket av sina armar, och assisterande domaren viftade för frispark. När Tonali sedan skulle gå över tjeckiske anfallaren som låg i gräset, trampade Tonali på Šašinka.

– Inget snack om det här, solklart rött. Han är mycket väl medveten om vad han gör, ser det ut som. Frustration, irritation och det här var inte alls vad han hade förväntat sig av den första matchen i den här turneringen, säger SVT:s expert Markus Johannesson.

Spanien vann

Tonali fick rött kort direkt. Italien med tio man på planen, och på tilläggstid var det bara nio när mittbacken Riccardo Marchizza, som tillhör Spezia i Serie A, drog på sig sitt andra gula kort.

Tjeckien hann aldrig utnyttja övertaget, och matchen slutade 1–1. I den andra gruppspelsmatchen vann Spanien mot ena värdnationen Slovenien med 3–0.

Och i den andra gruppen öppnade Tyskland med en 3–0-seger mot Ungern, medan Rumänien möte med Nederländerna slutade 1–1.

SVT sänder U21-EM i Slovenien/Ungern.

U21-EM

Tjeckien U-21 logo

Tjeckien U-21

1 - 1

Italien U-21 logo

Italien U-21

Stadion Z'dežele, Celje
Publik: 0
Domare: Dennis Higler

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.