Stolpen Kalmars värsta fiende – Yasin avgjorde. Foto: Bildbyrån

Stolpen Kalmars värsta fiende – Yasin avgjorde

Uppdaterad
Publicerad

Häcken är i det jämna toppskiktet ny allsvensk tvåa efter 1-0 hemma mot Kalmar.

Stolpen spelade en stor roll i detta möte – Häcken fick häjlp av den – Kalmar kommer drömma mardrömmar av den.

Stolpen spelade huvudrollen i Häckens 1-0-seger över Kalmar.

I den andra halvleken studsade ett Kalmar-inlägg ner framför fötterna på Måns Söderqvist, som fick en smäll, på en lös boll drog sedan Kalmars ytterback Viktor Agardius till direkt – bom i stolpen. Kalmarspelarna kunde inte tro sina ögon.

– Det känns riktigt tungt att stå här med noll poäng, vi förtjänar mer. Stolpen går hem för dem i dag. Jag trodde verkligen min skulle gå in, säger Viktor Agardius till C More.

Celik: ”Jag är besviken på Alm”

Bara tio minuter senare sköt också Alexander Jeremejeff bollen i stolpen. 1-1 där, men på returen kunde Ahmed Yasin raka in 1-0 i matchen.

Inblandad i målet var Mervan Celik. Han har inte fått spela mycket under säsongen och riktade sin besvikelse mot tränaren i Häcken Andreas Alm.

– Jag tror inget saknas. Jag är minst lika bra som de spelarna som spelar. Det är en fråga som Alm kan svara på men inte jag. Självklart så funkar det inte så här, det ska jag vara ärlig att säga, vi får se vad som händer i sommar, säger han till C More.

– Jag får inte spela så mycket som jag borde få spela, jag är besviken på Alm.

1-0 stod sig sedan matchen ut. Marginalerna på Häckens sida, som i och med segern är ny tvåa i den oerhört tajta allsvenska tabell.

Allsvenskan

BK Häcken logo

BK Häcken

1 - 0

Kalmar FF logo

Kalmar FF

Bravida Arena, Göteborg
Publik: 2731
Domare: Kaspar Sjöberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.