Sirius tränare Kim Bergstrand och assisterande tränare Thomas Lagerlöf. Foto: Bildbyrån

Stor målvaktskris i Sirius: ”Har en junior som heter Oskar”

Uppdaterad
Publicerad

Joshua Wicks har testat positivt för kokain och stängts av.

Sirius meddelade i dag att målvakten kommer att lämna klubben och att hans ”karriär är över”.

Nu råder rejäl målvaktskris i den allsvenska klubben.

– Man är väldigt besviken på vad Joshua ställt till med, för att det drabbar alla oss andra jättehårt, säger Sirius-tränaren Kim Bergstrand.

Sirius-tränaren Kim Bergstrand får nu klara sig utan sin förstamålvakt. Och med Wicks borta får Sirius det väldigt skralt på målvaktssidan. I gårdagens match mot Häcken ryckte målvaktstränaren Karim Fegrouch in. Och med transferfönstret stängt blir det väldigt svårt att hitta ny kompetent målvakt.

– Vi har vetat om det här ett dygn och vi har inte ens vetat vad det handlat om så vi har inte kunnat göra någonting. Nu får vi se vad vi kan göra. De enda spelarna som man kan ta in är spelare utan kontrakt, spelare som blev över när fönstret stängde. Vi har inte hunnit särskilt långt i den processen ännu, säger Bergstrand på dagens presskonferens.

”Blir ett stort hål”

Sirius målvaktsbesättning blir plötsligt den klart tunnaste i allsvenskan. Inför säsongen värvade man AIK-talangen Gustav Nyberg – men han bedömdes så pass konkurrenssvag att han i går petades ur truppen medan målvaktstränaren Karim Fegrouch startade i stället för Wicks.

Samtidigt lånade man ut tredjemålvakten Lukas Jonsson till norska Mjöndalen inför säsongen – och den utlåningen kan man inte bryta.

– Vi har även en juniormålvakt som heter Oskar (Nilsson reds anm.) så det är dem tre vi kommer att få förlita oss på närmaste tiden.

Den prekära situationen till trots klarade man av att hålla 0-0 mot Häcken i går kväll. Men det blir tunt framöver.

– Det är en av allsvenskans bästa målvakter som vi inte kommer att kunna använda. Vi har satsat resurser på honom för att få honom i form. Det är klart att det blir ett stort hål att bli av med en av sina absolut bärande och bästa spelare. Där får vi såklart en väldigt stor negativ sida.

”Gör ont i hjärtat”

Och visst finns det en besvikelse mot Wicks hos tränare Bergstrand – även om den är tvådelad.

– Man är väldigt besviken på vad Joshua ställt till med, för att det drabbar alla oss andra jättehårt. Det är också en väldigt stor besvikelse på vad han har utsatt sina bästa vänner, sina arbetskamrater, en förening och fotbollssverige för. Där finns en enorm besvikelse, säger han och fortsätter:

– Sen finns det en mänsklig sida av det hela. Det är en väldigt tragisk händelse för Joshua personligen, som också svider. Det är en människa jag har jobbat väldigt nära senaste året och känner väl. Det gör ont i hjärtat. Att hans liv kommer att förändras på ett väldigt stort sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.