Napolis Dries Mertens firar 3-2-vinsten mot Milan på San Paolo-stadion för ett par veckor sedan. Foto: TT.

Storbråk i Italien – Napoli vill flytta matcher 25 mil bort

Uppdaterad
Publicerad

Napolis ordförande Aurelio De Laurentiis kommer att vända sig till Uefa för att flytta lagets hemmamatcher i Champions League till Bari 25 mil bort. Det har satt igång ett storbråk i Neapel på högsta politiska nivå.

De Laurentiis är missnöjd med hemmaarenan, kommunägda San Paolo, som han vill jämna med marken och sedan bygga ett nytt stadion.

– Stadion är en mardröm. Ett sådant dåligt stadion begränsar Napolis chanser på internationell nivå, säger De Laurentiis enligt Reuters.

Planen är att flytta hemmatcherna mot Liverpool, Paris SG och Röda Stjärnan till Bari 25 mil bort. De Laurentiis köpte nyligen det förra serie A-laget Bari, som nu ligger i fjärdedivisionen, efter att klubben haft finansiella problem.

Ska personligen bekosta 1 000 bussar

De Laurentiis säger att han personligen kommer att bekosta de 1 000 bussarna som han räknar med kommer att krävas för att fansen ska komma på plats.

De Laurentiis utspel retar upp borgmästaren i Neapel, Luigi Di Magistris, som avfärdar förslaget.

– Hans förslag är otänkbart och opraktiskt. Det är ett för viktigt ämne att diskutera på det här sättet. Napoli spelar och kommer att spela på San Paolo, slår Di Magistris fast.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.