Chelseas tränare Thomas Tuchel och Tottenhams dito Antonio Conte var arga på varandra. Foto: Glyn Kirk/AFP/TT

Storbråk i Londonderbyt – tränarna utvisade: ”Blir rånade av VAR”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en galen tillställning mellan Chelsea och Tottenham.

Kontroversiella domslut och flera tränarbråk skapade stor ilska på flera håll – och röda kort till båda tränarna.

– Det är ett rån! Chelsea blir rånade av Mike Dean i VAR-rummet, säger en upprörd Bojan Djordjic i Viaplays sändning.

Efter att Tottenham kvitterat till 1–1 valde tränaren Antonio Conte, med ett förflutet i Chelsea, att fira framför Chelseas bänk och tränaren Thomas Tuchel. Tränarna rök ihop och tumult utbröt.

– Jag tycker Tuchel gör rätt att visa att det här är min bänk, säger Fredrik Ljungberg i Viaplay.

Målet hade föranletts av att Chelsea Kai Havertz fällts och inte fått frispark, som han själv och många andra tyckte var solkar.

När hemmalaget senare tog ledningen genom Reece James vände sig Thomas Tuchel, tränare i Chelsea, mot gästernas bänk och sprang förbi i glädje.

”Avstängning i flera matcher”

När övertiden nästan var slut fick Tottenham hörna och då uppstod en ny kontroversiell situation. En Tottenhamspelare valde att dra i Chelseas Marc Cucurellas hår som fällde honom. Domarna valde att inte visa något kort.

– Det där ska inte finnas på en fotbollsplan. Det är en avstängning i flera matcher, säger Fredrik Ljungberg i Viaplays sändning.

Bojan Djordjic menar att det är ett rån.

– Chelsea blir rånade av Mike Dean i VAR-rummet, att sådana tydliga beslut inte leder till någon bestraffning, säger han.

”Inget av målen ska godkännas”

Tottenham gjorde 2–2 i slutsekunderna och efter slutsignalen utbröt nytt bråk mellan Conte och Tuchel när de skulle skaka hand. Tiotals personer sprang och försökte bryta upp den hetska stämningen. Båda tränarna fick direkt rött kort.

– Inget av deras mål ska godkännas. Det var klar foul på Havertz vid första målet och tydlig offside på Richarlison, säger Tuchel efteråt.

Det var inte första gången som tränarna eller spelare bråkat i möten mellan de två lagen. På Stamford Bridge 2016 utbröt också bråk mellan tränare och spelare.

MER PREMIER LEAGUE: Uniteds mardröm fortsätter (i går):

Premier League

Chelsea logo

Chelsea

2 - 2

Tottenham Hotspur logo

Tottenham Hotspur

Stamford Bridge, London
Publik: 39946
Domare: Anthony Taylor

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.