Malmö FF besegrade Örebro med 5-1. Foto: Discovery+/TT

Nalic med vacker klack i Malmös storseger

Storseger för Malmö när de besegrade Örebro med 5-1 till hemmafansens jubel.

Matchens klassmål gjordes av Adi Nalic som drog till med riktig ”Zlatan-klack”.

– Den här vinsten är fantastisk, säger Anders Christiansen till C More.

En tung seger i en nyckelmatch i allsvenskans toppstrid för Malmö. Hemmalaget tog ett ordentligt grepp om matchen i andra halvlek och målen rullade in efter varandra.

–  Den här vinsten är fantastisk, just nu handlar det bara om tre poäng, det är inte så viktigt hur vi får dem, säger Anders Christiansen.

Adi Nalics mål i matchen som ledde Malmö till en 4-1-ledning kan inte beskrivas som annat än ett klassmål. I ett framspel efter en höra står han på rätt plats och klackar kyligt in bollen i mål.

Jämn halvlek

I första halvlek var det Malmö som satte tonen med 1-0-målet av Nanasi. Men i den 22 minuten reducerade Örebro genom Mehmeti.

Innan paus svarade Malmö och tog en 2-1-ledning efter en nick av Antonio Čolak.

Första halvlek var rätt jämn – det var inte den andra.

Övertaget

Sebastian Nanasi, matchens första målskytt, blev kapad i straffområdet och Anders Christiansen gick mot straffpunkten. Kaptenen fick göra 3-1 för sitt Malmö.

– I andra halvlek visar vi att vi är de bästa laget, säger Christiansen.

Jo Inge Berget sätter punkt för matchen när han gör 5-1 i den 75 minuten. I och med de tre poängen ligger Malmö fortsatt etta i tabellen.

– Vi har haft en period där vi har spelat rätt bra, men inte fått maximalt med poäng. Idag gör vi inte en så bra första halvlek, men i andra halvlek då visar vi vilka som spelar många matcher, säger Christiansen.