Carlos Strandberg är inte med i Malmös trupp mot Genk. Foto: Bildbyrån

Beslutet – Strandberg petas ur Malmös trupp

Uppdaterad
Publicerad

Anfallaren Carlos Strandberg är inte uttagen i Malmös trupp till viktiga Europa League-matchen mot Genk.

– Det finns inga medicinska problem. Att han inte är med i truppen är coachernas beslut, säger MFF:s fysioterapeut Jesper Robertsson till Sydsvenskan.

Carlos Strandberg är inte en av arton spelare som tränare Uwe Rösler tagit ut, och anfallaren – som blev utbytt efter första halvlek i cupkvalmatchen mot Lund förra veckan – får följa sitt lag i mötet med belgiska gruppledaren Genk från läktaren.

Europa League

Under den allsvenska säsongen blev det sju mål på nitton matcher för 22-årige Strandberg.

Med i truppen är däremot Guillermo Molins som återvände till Malmö i somras, men har på grund av skador bara spelat match i tjugo minuter under hösten. Och det var när han hoppade in i cupmatchen mot Lund – och i comebacken gjord han mål direkt när han fastställde slutresultatet 2–0 på tilläggstid.

Malmö–Genk har avspark klockan 21.00 på torsdag.

Malmös trupp till Europa League-matchen mot Genk

Walter Viitala, Eric Larsson, Behrang Safari, Sören Rieks, Oscar Lewicki, Fouad Bachirou, Arnór Traustason, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Anders Christiansen, Rasmus Bengtsson, Romain Gall, Bonke Innocent, Marcus Antonsson, Lasse Nielsen, Andreas Vindheim, Johan Dahlin, Franz Brorsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet