Succé för 17-årige Svanberg

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Svanberg gjorde sin första match från start när Malmö besegrade Falkenberg och bärgade SM-guldet. Ett mål och en framspelning blev 17-åringens facit. ”Vilken känsla, det är helt galet”, säger han till SVT Sport.

Det var ett sargat Malmö som hade flera tunga namn skadade och avstängda inför mötet med Falkenberg. Då fick 17-årige Mattias Svanberg chansen från start för första gången – och tog den.

– Målet var bara att vinna matchen. Sedan också att spela mitt spel och att göra det så bra som jag kan, säger Mattias Svanberg till SVT Sport.

Redan efter en minut spelade 17-åringen fram Jo Inge Berget som klackade in ledningsmålet för gästerna.

– Hur skönt som helst med den starten. Vilken känsla, det är helt galet.

Svanberg blev själv målskytt när han sprang ifrån bortaförsvaret och sköt 2–0 för Malmö.

– Jag minns bara att jag får bollen och skjuter den i mål.

Kuhn: ”Så mycket potential”

Tränaren Allan Kuhn är givetvis nöjd med unge Svanberg.

– Han kan bli hur bra som helst. Men vi ska akta oss för att upp de unga för högt så att det inte går för fort. Han har så mycket potential och han kan gå långt, säger Kuhn.

För Kuhn, som kom till Malmö inför säsongen, är det första SM-guldet som huvudtränare.

– Fantastiskt, jag fattar inte att jag är så lugn men kanske sjunker det här in i morgon.

Malmö vann till slut med 3–0 och tog klubbens 19:e SM-guld genom tiderna eftersom Norrköping föll med 1–2 borta mot Elfsborg.

Hör intervjuerna i klipplistan ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.