Succéinhopp av Fridolina Rolfö i Champions League

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburg står med mer än ena benet i Champions League-kvartsfinal.

I kväll vann de den första åttondelsfinalen mot nederländska Twente med 6–0.

Ett av målen gjordes av den inhoppande svenskan Fridolina Rolfö.

– En stark prestation av oss, säger Rolfö till SVT Sport.

Nej, som väntat hade inte Twente mycket att sätta emot det tyska storlaget Wolfsburg när de i kväll möttes i Tyskland.

Wolfsburg vann med hela 6–0, siffror som faktiskt var helt välförtjänta. Twente hade inte skuggan av en chans, och fick faktiskt inte till ett enda skott på Wolfsburgs svenska målvakt Hedvig Lindahl.

– Vi spelar bra i dag, och vi gör många mål. De blir trötta till slut och vi får göra några extra mål i slutet. En stark prestation mot ett relativt bra lag, faktiskt, säger Fridrolina Rolfö till SVT Sport.

Rolfö nickade in mål

Wolfsburgs starka prestation syntes på skottstatistiken. De sköt 36 skott mot mål, och 18 på mål, och gjorde alltså hela sex mål.

Ett gjordes av Fridolina Rolfö, som fick hoppa in en kvart in i den andra halvleken. 17 minuter senare nådde hon högst på ett inlägg från Claudia Neto (som spelade med Rolfö i Linköping), och gjorde något av en lobbnick över målvakten Daphne Van Domselaar.

– Jag får ett fantastiskt fint inlägg av Claudia Neto, och jag är sugen på att få vara med där framme och göra mål. Det är jätteroligt att få göra mål i dag, och även i de senaste matcherna, säger Rolfö, som gjort tre mål på sina tre senaste matcher.

”Steg för steg”

Rolfö, som i och med fullträffen nu gjort Champions League-mål för tre olika lag (tidigare även Linköping och Bayern München) visar därmed att hon är på väg tillbaka på allvar efter de fotskador som hållit henne borta under sensommaren och hösten.

– Vi tar det steg för steg. Jag har kunnat göra inhopp och det har känts bra. Det är kul att spela på planen och även att vinna. Det känns bättre och bättre, säger hon.

Känner du lite extra sug nu när du har varit borta i ett par månader?

– Ja, det är klart. Man är otroligt spelsugen, man har ju suttit vid sidan och tittat och längtat efter att vara på planen. Så det är klart att man känner ett extra stort spelsug och jag njuter av varje minut av att vara på plan.

”Fantastiskt fint fotbollsmål”

Matchens snyggaste mål kom dock elva minuter senare. Från drygt 25 meter, något till vänster, stegade nederländskan Dominique Bloodworth fram, och sköt ett skott som gick ribba in – precis invid det högra krysset.

– Helt fantastiskt! Hon har sån precision och jag är inte överraskad att det är hon som gör det målet. Hon har en jättefin fot och väldigt fin prestation. Ett fantastiskt fint fotbollsmål, säger Fridolina Rolfö.

Ilestedt saknades

Även det andra tyska laget i Champions League, Bayern München, tog en bekväm seger. De vann med 5–0 borta mot Kazygurt. Svenska Amanda Ilestedt saknades på grund av lårskadan som hållit henne borta i ett par veckor.

Noterbert i övrigt från kvällens Champions League-matcher är att norska Ada Hergerberg med sina tvåmål för Lyon borta mot Fortuna Hjörring tangerade Anja Mittags rekord på 51 Champions League-mål. Lyon vann matchen med 4–0.

Dessutom kan vi konstatera att brasilianskan Formiga slog sitt eget rekord som tidernas äldsta målskytt i turneringen, när hon satte 2–0 för PSG borta mot isländska Breidablik. Hon är 41 år och 227 dagar. PSG vann till slut med 4–0.

UEFA Women's Champions League

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

6 - 0

FC Twente logo

FC Twente

AOK Stadion, Wolfsburg
Domare: Marta Huerta de Aza

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.