Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Renée Slegers ledde sitt Rosengård till guld under första hela säsongen som huvudtränare. Foto: Bildbyrån

Succétränaren om lagets styrka: ”Hamnar aldrig i en längre svacka”

Uppdaterad
Publicerad

Renée Slegers tog över efter Jonas Eidevall sommaren 2021. Nu har hon vunnit sitt andra raka SM-guld med Rosengård.

– Vi hamnar aldrig i en längre svacka resultatmässigt, det har varit väldigt viktig för oss, säger succétränaren till SVT Sport.

Precis som för spelarna var det speciellt för tränaren Renée Slegers att ta SM-guld utan att befinna sig på en fotbollsplan. Hon följde kvällens avgörande mellan Linköping-Kalmar hemifrån.

– Under matchens gång och innan hade jag inte alls känt någonting men så plötsligt när slutsignalen ljöd var det en glädje: “Vi har vunnit ett SM-guld!” Men man sitter här själv i en lägenhet när man egentligen vill dela det med alla andra, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Mimmi Larsson om SM-guldet. Foto: Bildbyrån

Varför är ni svenska mästare 2022?  

– Det är så många delar. Det är inte bara spelarform eller spetskvalitet eller spelsätt. Det är så mycket annat som ska fungera under en säsong. Vi har haft utmaningar med spelarbyten som vi har hanterat på bästa sätt.

Hon tänker framför allt på Caroline Seger, lagkaptenen, som inte har spelat sedan mitten på augusti efter en operation av hälsenan.

Speciellt att det var Linköping

För Slegers var det speciellt att just Linköping, där hon själv har spelat och tagit SM-guld med, stod mellan Rosengård och guldet i kväll.

Hade LFC vunnit mot Kalmar hade Rosengårds guldfirande skjutits upp. Istället spelade tabelltrean 2-2 mot Kalmar som ligger strax över kvalstrecket.

– Det är klart att jag känner för Linköping eftersom jag har spelat där i fyra år. Jag känner många i klubben som fortfarande är kvar. Jag har stor respekt för fotbollen de har spelat, de har varit riktigt bra i år. Så såklart lite dubbelt, men nu är jag här i Rosengård, klart jag är glad. 

Vem är Renée Slegers?

33-åriga Renée Slegers har en gedigen spelarkarriär bakom sig.

55 landskamper för Nederländerna och SM-guld med Linköping finns på hennes CV som spelare.

Efter hennes andra knäskada tvingades hon sluta och började utbilda sig med målet att bli journalist. En tränarutbildning ändrade hennes planer.

På tre år gick hon från F19-tränare med LB07 till SM-guld med FC Rosengård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.