Schelin skadad – Sundhage förhandlar om förlängning

Uppdaterad
Publicerad

Lotta Schelin missar EM-kvalmatchen mot Slovakien på torsdag. Hon stukade vaden på lördagens träning med Rosengård. ”Det är en kraftig stukning men det känns bra att vara på plats och få den hjälp man behöver”, säger Schelin till SVT Sport.

– Matchen på torsdag är körd men nästa match på lördag mot Danmark jobbar vi mot, säger Schelin till SVT Sport.

Sundhage mot förlängning

Samtidigt är en förlängning av Pia Sundhages uppdrag som svensk förbundskapten nära. Sundhage har inlett förhandlingar med förbundet, och en poäng mot Slovakien i EM-kvalet på torsdag betyder med stor sannolikhet även att hennes kontrakt förlängs.

– Vi har börjat att samtala om ett kontrakt. Inte klart än. Och nu gäller den där poängen så att jag FÅR erbjudandet, säger Sundhage till SVT Sport.

Efter det historiska OS-silvret i Rio samlas idag den svenska truppen igen för att avsluta EM-kvalet.

Två matcher återstår, mot Slovakien hemma, och mot Danmark borta. Sverige har sex raka segrar i kvalet, och har inte släppt in ett enda mål. Mot Slovakien i Göteborg på torsdag räcker det med en poäng för att säkra EM-platsen i Nederländerna nästa sommar.

Vill stanna

När Pia Sundhage presenterade sin EM-kvaltrupp för elva dagar sen var hon tydlig med att hon vill stanna, först och främst över ett EM-slutspel.

Hennes nuvarande kontrakt gäller året ut. Men förhandlingarna om en fortsättning har alltså inletts. En poäng på torsdag kan bli avgörande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.