- Foto: -

Sundhage om framtiden: ”Återstår att se om jag får frågan”

Uppdaterad
Publicerad

Kontraktet går ut i december. Men kan Pia Sundhage stanna i landslaget efter silversuccén i OS? ”Det återstår att se om jag får frågan”, säger hon till SVT.

Utskällda i gruppspelet. Men det som såg ut att sluta i moll slutade i dur. 56-åringen ledde Sveriges damer till deras första OS-medalj någonsin i fotboll och nu kanske Sundhage kan tänka sig att stanna.

– Jag vet inte. Jag har inte ens tänkt den tanken. Det återstår att se om jag får frågan och om jag vill, säger hon i Gomorron Sverige.

OS i Rio de Janeiro 2016

Förbundskaptenen förklarade även varför Blågult till sist nådde ett silver.

– Mitt jobb är att vinna. Vi fann en väg att vinna. Vi gjorde valet att vara trygga istället för att riskera saker, säger hon.

”Dialog under hösten”

Pia Sundhages kontrakt sträcker sig till och med 1 december i år och om Sundhage och fotbollförbundet kan komma överens – finns det en chans att en av världens mest framgångsrika fotbollstränare blir kvar i svenska landslaget.

– Vi kommer att ha en dialog under hösten och det är naturligt att ha det när ett kontrakt går ut, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollförbundet till SVT Sport.

Vad skulle det betyda om hon stannade?

– Nu har vi naturligtvis klarat av OS och ganska snart har vi EM-kvalmatcher för att kvalificera oss till Holland nästa år. Sedan är det lämpligt att vi pratar om framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Rio de Janeiro 2016

Mer i ämnet