Lilie Persson (till vänster) och Pia Sundhage ledde Brasilien under fyra år. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Sundhages högra hand har hittat svensk klubb

Uppdaterad
Publicerad

För en dryg månad sedan fick Pia Sundhage och Lilie Persson sparken från Brasiliens damlandslag. Nu har Persson hittat en svensk klubb. Hon ska bli sportchef i Boo FF.

”Det ska bli väldigt inspirerande och spännande! Jag har fått ett mycket bra intryck av klubben och hoppas jag kan bidra med min erfarenhet och kunskap”, säger Persson till klubbens hemsida.

57-åriga Persson ska bli sportchef för dam/flick-sektionen och även vara vice klubbdirektör. Damlaget spelar i division 1-serien Mellersta.

Även om Persson inte tillträder förrän 1 november har hon synts till på Boovallen.

Storstädning i Brasilien efter VM-fiaskot

Persson har varit assisterande förbundskapten för både Sveriges och Brasiliens damlandslag och mellan dessa uppdrag chef för svenska flicklandslagen och U23.

Efter VM i Australien/Nya Zeeland, där Brasilien inte gick vidare från gruppspelet, sparkades förbundskaptenen Pia Sundhage och Persson, som var assisterande tränare, ett år innan kontraktet gick ut 2024.

– Brasilien är ett land där man sparkar folk till höger och vänster. Tyvärr har ju samtliga på damavdelningen fått sparken efter det här. Även de som jobbat med press och administratörer. Hela ligan har fått gå, sade Persson till Radiosporten.

Pia Sundhage får sparken från Brasiliens landslag (31 aug):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.