Sundsvall säkrade kontrakt – efter MFF:s psykning

Sundsvall spelar i allsvenskan 2018.

Detta efter att norrlänningarna vunnit den sista omgången – samtidigt som resultatet gick deras väg i Jönköpings match.

I den sista omgången av allsvenskan 2017 hade Göteborg ingenting att spela för i mötet med Sundsvall. Som däremot behövde poäng för att undvika ett ovisst kval.

Tränare Joel Cedergren tog ett oväntat beslut när han presenterade startelvan – lagkaptenen och målvakten Tommy Naurin bänkades och ersattes av William Eskelinen.

Ett lyckat drag då ”Giffarna” höll sin första nolla på sex omgångar. Och när Sundsvalls utespelare gjorde tre mål var segern klar.

Dessutom retades mästarlaget Malmö före avspark. Ett specialbeställt plan flög över Gamla Ullevi med en banderroll med texten ”mesta mästarna” samt två stjärnor som står för MFF:s 20 SM-guld.

Väl i matchen hade Sundsvall blivit ordentligt tillbakapressat av Göteborg – då var det i stället David Myrestam som spräckte nollan tio minuter före halvtidsvilan. Mittfältaren blev fint framspelad av Romain Galls snett-inåt-bakåt-passning i straffområdet. Och Myrestam tryckte in sitt första mål för säsongen med vänstern, 1–0 Sundsvall.

Kort därefter utökade gästerna på Gamla Ullevi ledningen. Peter Wilson dök upp efter målvaktsretur, enkelt avslut från nära håll och 2–0 till Sundsvall.

Han passade sedan i andra halvlek fram till Linus Hallenius som fastställde slutresultatet 3–0 till Sundsvall.

Som alltså kommer spela i allsvenskan även nästa säsong.