Foto: Bildbyrån

Superettans skyttekung klar för Blåvitt

Uppdaterad
Publicerad

Sargon Abraham har öst in mål i superettan – nu hoppas IFK Göteborg att målformen ska hålla i sig i allsvenskan. Anfallaren presenterades för klubben på fredagen och ansluter i januari.

– Jag växte upp med Blåvitt och har alltid haft en dröm om att få spela för klubben.

Sargon Abraham har varit ett av superettans utropstecken på topp för sitt Degerfors.

Anfallaren, som även gjort 46 matcher för Sveriges futsallandslag, har visat prov på både fin teknik och näsa för mål under hela vårsäsongen – något som fallit IFK Göteborg perfekt i smaken.

På fredagen presenterades Abraham som en framtida lösning på lagets problem med målskyttet.

Ansluter i januari

Klassikerklubben har gjort en svag första halva av den allsvenska säsongen och bara mäktat med 17 mål. Men årets problem med målskyttet får Abraham svårt att lösa – anfallaren ansluter till Göteborg först i januari nästa år. Då träder hans treårskontrakt i kraft.

– Någonstans vill man alltid ta nästa kliv och att få göra det genom att skriva på för IFK Göteborg är det optimala för min del. I mitt huvud är det den största klubben i Sverige, säger Abraham till klubbens hemsida.

– Jag växte upp med Blåvitt och har alltid haft en dröm om att få spela för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.