Superskottet i superettan

Jönköpings Moustafa Zeidan fyllde 23 år under måndagen.

Det firade han med säsongens första mål – och kanske redan årets mål i superettan.

Zeidan fick drömträff strax utanför straffområdet när han sköt 3-1 för Jönköping mot Akropolis.

Moustafa Zeidan hade en trevlig födelsedag på Vapenvallen i Husqvarna, där hans Jönköping tog emot Akropolis i superettan.

Efter tidig hemmaledning kvitterade Akropolis genom Niklas Lindqvist till 1-1 med ett fint skott i nättaket efter hörna.

Då klev Zeidan in i handlingen och fanns först med i framspelningen till Adrian Edqvists 2-1 för hemmalaget.

Superavslut i nättaket

Men det var i andra halvlek, och den 57:e minuten som han stal rubrikerna själv.

Zeidan tog bollen på egen planhalva, och sprang rakt igenom Akropolis centrallinje innan han avslutade med ett stenhårt vänsterskott i krysset till 3-1 för Jönköping.

En tidig kandidat till årets mål i superettan.

Det målet repade sig aldrig Akropolis ifrån, utan istället fastställde Jönköpings Eric Johana Omondi slutresultatet till 4-1 med sitt andra mål i den 71:a minuten.

I och med segern lyfte även Jönköping i tabellen, från nionde- till tredjeplats.

Tyngre för Akroppolis som ligger sist i en haltande tabell, efter nio spelade matcher.