Foto: Christian Örnberg/Bildbyrån

Supporter skadad av knallskott under cupfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Supportern Jenny-Sofia Andersson fick lämna matchen efter ett knallskott skadat hennes öra.

Förra veckan avbröts en match mellan IFK Göteborg och Malmö FF när ett knallskott kastades mot spelaren Tobias Sana och domaren Mathias Klasenius.

Ikväll stod återigen ett knallskott i centrum när 28-åriga Häcken-supportern Jenny-Sofia Andersson skadade örat.

– Jag är extremt ledsen och förbannad över det inträffade. Jag har hejat på laget i flera år, stått i ur och skur och applåderat, lagt ner mycket tid på styrelseuppdrag i Getingarna och så ska man missa en historisk cupseger på grund av en smällare. Bengaler och rökbomber i all ära, men en smällare bidrar inte med något stämningshöjande! Skriver Jenny-Sofia Andersson i ett sms.

”En jädra smäll”

Det var efter Malmös 2-0 mål i första halvlek som händelsen inträffade. BK Häckens Fredrik Arnberg, som ansvarar för klubbens kontakt med supportrarna, stod några meter bort.

– Från min del av läktaren ser jag att det slängs från vår sektion mot nätet som avskärmar mot planen. Sedan landar föremålet nedanför nätet mot läktarsektionen och smäller av med en jädra smäll. Det är många supportrar på läktaren och tjejen står med två meters radio ifrån och tar snabbt upp handen mot örat. Man ser på två sekunder att något gick helt galet där.

Jenny-Sofia Andersson försökte se andra halvlek men valde efter en stund att uppsöka sjukhus.

–  Det kom lite vätska från örat. Jag gick in mot sjukhuset men det kom in ambulanser och då vet jag per automatik att det blir en lång väntan för en så pass liten skada som jag hade. Beslutade mig för att gå hem till ett par vänner som jag sovit hos inför dagen.

Man identifierad

Killen som ska ha kastat knallskottet har identifierats av polisen.

– Det är en person som omhändertagits för fylleri efter att han ska ha kastat knallskott, eller så kallad banger, säger Maja Forstenius, presstalesman för polisen i region syd.

Det kommer även upprättas en anmälan med brottsrubriceringen ”framkallande av fara för annan” eller ”brott mot ordningslagen”.

– Vi kan ju bara fördöma det grövsta och tar avstånd från allt som har med det att göra. Det är bara ren idioti, säger Fredrik Arnberg på BK Häcken.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.