Jürgen Klopp, tränare för Liverpool. Foto: BILDBYRÅN

Nattsvarta september fortsätter för Liverpool

En redan mörk septembermånad blev ännu svartare för Liverpool. Laget kraschade ut ur Ligacupen efter 0–2 borta mot Leicester.

Två mål under matchens sista 25 minuter, genom Shinji Okazaki och ett kanonmål av Islam Slimani, , rätt upp i det bortre vänstra krysset, tog Premier League-konkurrenten vidare till den fjärde omgången.

– Att vi släpper in mål på det här sättet får mig att må illa, säger Liverpool-managern Jürgen Klopp enligt Daily Telegraph. Han syftar på 1-0-målet där Liverpoolspelarna hade flera chanser att få bort bollen men misslyckades.

Bara tre Liverpoolspelare kvar sedan helgens ligamatch

Liverpoolmanagern Jürgen Klopp hade hoppats att svarta september, som fått laget att falla till åttonde plats i ligan, skulle bli lite ljusare. Månaden har bjudit på 0–5-debacle mot Manchester City och torftiga 1–1 hemma mot Burnley i ligan (bara tre spelare från den startelvan var kvar i Leicester) samt 2–2 efter tappad ledning och missad straff hemma mot Sevilla i Champions League.

Men efter att ha dominerat spelmässigt i första halvlek föll Liverpool i hop i den andra. På lördag möts lagen igen på samma arena, då i Premier League.

Nyförvärvet från Arsenal, Alex Oxlade-Chamberlain som kostade 375 miljoner kronor, gjorde sin första match från start i Liverpool.

Cibickis Leeds vidare efter stor dramatik

Pawel Cibikis Leeds, serieledare i Championship, skrällde borta mot Burnley, sjua i Premier League, och vann med 7–5 efter straffar. Cibiki spelade från start och blev utbytt i 79:e minuten. Det var hysterisk dramatik. I den 94:e minuten gjorde Hernandez 2-1 för Leeds på straff men i den 96:e minuten knorrade Brady in en frispark mycket vackert. Därefter följde en mållös förlängning.

Den förre Malmö FF-spelaren Pontus Jansson var inte tillgänglig för Leeds beroende på en lårskada.