Se hyllningen av Sven-Göran Eriksson inför avspark på Gamla Ullevi Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

”Svennis” hyllades – sedan kryssade Göteborg mot Norrköping

Det var ”Svennis” eftermiddag i Göteborg när Norrköping var på besök.

Tifo och enorma hyllningar blev det för den tidigare Göteborgstränaren när Blåvitt och Norrköping kryssade.

– Jag vet inte om jag är värd allt, säger Sven-Göran Eriksson till Discovery.

Inför matchen hyllades Sven-Göran Eriksson av Göteborg, som han tränade 1979 till 1982. Supportrarna anordnade ett tifo där en bild på ”Svennis” var med. Och det var tydligt att det väckte känslor hos Sven-Göran Eriksson som blev tårögd.

– Fantastiskt. Helt otroligt. Jag vet inte om det är regn eller tårar, jag tror det är tårar. Jag känner mig rörd och tacksam, säger Eriksson till Discovery.

– Jag vet inte om jag är värd allt, men jag tar åt mig ändå. Det är värmande, säger han.

I matchen var det Norrköping som tog ledningen efter en halvtimmes spel, och det genom en läcker frispark från Arnor Traustason. Bollen låg centralt ett par meter utanför straffområdet. Traustason fick till en bollträff som gick mot högra krysset, och letade sig in via ribban.

Straffräddning av 18-åring

Efter det dröjde det inte mer än sju minuter innan ”Svennis” och övriga hemmasupportrar fick måljubla. Det efter att ett inlägg, via Thomas Santos skalle, hamnat hos Paulos Abraham till vänster i straffområdet där Abraham avslutade direkt.

I andra halvlek fick Norrköping ett drömläge till att återta ledningen. Det när Tim Prica fick chans på straff efter att Göteborgs Anders Trondsen dragit på sig sitt andra gula på fyra minuter när han slet ner en spelare i straffområdet. Men istället för 1–2 blev det en räddning från 18-årige Elis Bishesari. Och Bishesari klev fram flera gånger för Göteborg när Norrköping skapade flera heta chanser.

– Jag kommer mer in i det för varje match. Jag tycker min insats är godkänd i alla fall. Jag går på magkänsla på straffen och gör det till 100 procent, säger poängräddaren till SVT Sport.

Trots flera lägen från båda lagen så blev det inga fler mål i matchen, som slutade 1–1.

Se experternas analyser och höjdpunkter från alla omgångens matcher i Fotbollsstudion på måndag 22.10.