Fredrik Reinfeldt meddelar att Svenska fotbollförbundet kommer att göra besparingar på 30 miljoner kronor. Foto: Christine Olsson/TT

Svenska fotbollförbundet ska spara 30 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

30 miljoner kronor.

Så mycket pengar ska Svenska fotbollförbundet (SvFF) spara inför 2024.

”För att upprätthålla stabilitet i förutsättningarna för breddfotbollen och fortsatt talangutveckling behöver vi trimma ekonomin i SvFF”, säger ordförande Fredrik Reinfeldt.

Förbundsstyrelsen signalerar även att ytterligare besparingar behövs inför 2025.

”Fotbollen förlorar statliga stöd som varit kopplade till pandemin på 42 miljoner kronor i två steg. Till det kommer minskade intäkter till följd av uteblivna mästerskapskvalificeringar”, säger SvFF:s ordförande Fredrik Reinfeldt i ett pressmeddelande.

Förbundets nya generalsekreterare Andrea Möllerberg är den som ska överse besparingarna.

”Andrea har i sin nya roll markerat behov av att mer tydligt koncentrera våra insatser till vår kärnverksamhet, bra fotboll. Det bör vara en viktig utgångspunkt för det arbete som nu behöver göras”, säger Reinfeldt.

Andrea Möllerberg tillträdde på posten den 1 november och har presenterat en ny organisation som träder i kraft efter årsskiftet.

”Sparbetinget är förbundsstyrelsens uppdrag och jag ska gå tillbaka och titta på det. Jag är mitt uppe i en omorganisation där ett syfte är att vi ska få en mer effektiv organisation”, säger Andrea Möllerberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.