Janne Andersson får några extra timmar på sig. Foto: TT

Svenska landslaget får extra tid av Uefa

Uppdaterad
Publicerad

Efter dagens träning skulle Janne Andersson fatta ett beslut om den slutgiltiga truppen till matchen mot Spanien. Men nu har Sverige fått mer tid på sig och kommer därför inte fatta något beslut innan morgondagen.

Vid midnatt idag, natten mellan söndag och måndag, skulle Sverige lämna in den slutgiltiga truppen till matchen mot Spanien.

Det med frågetecken kring några spelare. Förutom Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski som testat positivt för corona har det även funnits vissa frågetecken kring Albin Ekdal, som åkte på en smäll och därför inte tränade för fullt tidigare i veckan.

– Vi tar det efter sista träningen. Han kommer vara ute och köra så tar vi ett beslut efter det, sa Janne Andersson tidigare under söndagen.

Nu dröjer besked om truppen till måndag – Uefa har meddelat att Sverige får några extra timmar på sig. Landslaget meddelar att deadline blir måndag på dagen.

Enligt uppgifter till Sportbladet ska Mattias Svanberg, som testat positivt för corona, vara på väg ut ur truppen. Tidningen skriver att han ska ersättas av Jesper Karlsson.

Landslaget skriver följande om Svanberg och Kulusevski:

”Vårt medicinska team har löpande kontakt med spelarna som båda mår fortsatt bra”.

KLIPP: Sebastian Larsson om att vara kapten i EM-premiären (13 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.