Foto: Bildbyrån

Svenska mästaren Rosengård värvar Emma Jansson från Hammarby

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård förstärker inför kommande säsong. Nu är det klart att mittfältaren Emma Jansson lämnar Hammarby för ett treårskontrakt med mästarklubben.

– För mig är det bara den här klubben som över huvud taget var intressant om jag skulle ta nästa steg i min karriär inom Sverige, säger Jansson.

Emma Jansson startade i 19 av 26 damallsvenska matcher och gjorde tre mål för tabellfemman Hammarby förra säsongen. Men efter tio år i ”Bajen” är det nu klart att hon lämnar Stockholm för Malmö och FC Rosengård.

– Det känns otroligt inspirerande att nu få vara en del av den klubb som under min tid som elitspelare varit den stora maktfaktorn i svensk fotboll. Jag är glad och tacksam över att få förtroendet från FC Rosengård. För mig är det bara den här klubben som över huvud taget var intressant om jag skulle ta nästa steg i min karriär inom Sverige, säger Jansson till klubbens hemsida.

– Hon är exakt rätt för oss med sitt sätt att vara som spelare och som person. Emma har ledaregenskaper, vet vad det innebär att vara en kulturbärare och ger alltid 100 procent, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran.

Jansson ansluter till Rosengård vid återuppstarten 25:e januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.