Freja Olofsson. Foto: Bildbyrån

Svenska doldisen Freja Olofsson är klar för Real Madrid

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare Kif Örebro-mittfältaren Freja Olofsson är klar för Real Madrid. Det bekräftar den spanska klubben på Twitter under onsdagen.

Enligt Fotbollskanalen ligger övergångssumman på runt två miljoner kronor – vilket är i paritet med Hanna Bennisons övergång till Everton förra året.

Tidigare under onsdagen presenterades engelska landslagsspelaren Keira Walsh för FC Barcelona. Enligt medieuppgifter för rekordsumman nästan fem miljoner svenska kronor. 

Och nu har även en svensk spelare blivit klar för en spansk klubb. Freja Olofsson, som senast kommer från amerikanska ligan NWSL och Racing Louisville, har presenterats i Real Madrid-tröjan. ”Hon är en madridista!” skriver klubben på Twitter.  

I Real Madrid har tidigare svenska landslagsspelarna Sofia Jakobsson (nu i San Diego Wave) och Kosovare Asllani (nu i Milan) spelat. 

I nivå med Bennisons rekordövergång 2021

Enligt Fotbollskanalen, som hänvisar till uppgifter i USA, ligger övergångssumman på ungefär samma nivå som när Hanna Bennison gick från Rosengård till Everton 2021. Den övergången gick på mellan 1,5 och 2,3 miljoner kronor och visade sig senare vara dyraste värvningen det året, enligt Fifas rapport.  

Mittfältslöftet Freja Olofsson är fostrad i hemstaden Örebro, men valde i sommarfönstret 2020 att lämna Kif Örebro för spel i USA, under svenske tränaren Kim Björkegren i Louisville. Hon har också spelat i svenska U23-landslaget.

MER FOTBOLL: Asllani om Milandebuten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.