Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när SVT följer den albanska klacken – med svenskar, andra européer, kanadensare, australiensare – under den dramatiska gruppspelsmatchen mot Kroatien i spelaren ovan. Foto: SVT

Svenskar i albanska klacken: ”Underbart tillfälle att förenas”

Uppdaterad
Publicerad

Inget Sverige i EM.

Men det finns ändå svenskar som hejar och skriker sig hesa på mästerskapsläktarna i Tyskland.

– Helst skulle jag vilja att både Sverige och Albanien var med, säger Salih Shala.

Se när SVT följer den albanska klacken – med svenskar, andra européer, kanadensare, australiensare – under den dramatiska gruppspelsmatchen mot Kroatien i spelaren ovan.

Svenskar, som också har andra rötter, har tagit med sig kläder i andra landslagsfärger – en av dem som har gjort det är Salih Shala med Albaniens röda och svarta.

Fotbolls-EM

Han är en av hundratals svenskar har nu ställt sig i den albanska klacken under fotbolls-EM.

– Det albanska landslaget är en så viktig symbol för oss, vi som folk är så utspridda i världen, detta är ett underbart tillfälle för oss att förenas, säger Salih Shala.

Albanien ställs nu mot redan klara gruppvinnaren Spanien i sin jakt på att avancera till till slutspel. Matchen har avspark klockan 21.00, måndag, i Düsseldorf.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet