Det var oroligt i samband med matchen i Aten. Foto: TT.

Svenske doldisen försökte spela fotboll här

Uppdaterad
Publicerad

Det grekiska derbyt mellan bittra rivalerna Panathinaikos och Olympiakos avbröts i den 69:e minuten. Då hade den tyska domaren Marco Fritz fått nog efter både våldsamheter på läktaren och två planinvasioner under matchen på Olympiastadion i Aten.

Svenske Mattias Johansson, 27, med förflutet i Kalmar FF och tre A-landskamper på CV:et, spelade från start för Panathinaikos och fick se matchen stoppas redan i den femte minuten efter att några åskådare tagit sig in på planen.

Kravallpolis lyckades tvinga tillbaka dem upp på läktaren och matchen återupptogs, men bröts alltså i den 69:e minuten, efter upprepade sammanstötningar mellan fans och polis.

Fritz krävde då att man skulle tömma läktarna på de omkring 25 000 åskådarna för att kunna avsluta matchen. Men en timme senare var det fortfarande folk kvar varpå han ställde in matchen helt.

Gästande Olympiakos ledde med 1–0 när matchen bröts. Panathinaikos riskerar nu att tilldömas förlusten liksom ett avdrag på sex poäng och kraftiga böter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.