Sam Kerr (höger) har debuterat i Super League för Chelsea. Foto: TT

Svensklaget vände efter Kerrs succédebut

Inga mål på kontot.

Trots det gjorde Sam Kerr succé i sin Chelsea-debut.

Australiskan låg bakom två mål och fick motståndarmålvakten utvisad i 3–1-segern mot Reading.

En jobbig inledning till trots blev det seger för den svenska landslagsduon Magdalena Eriksson och Jonna Andersson när deras Chelsea tog emot Reading.

Gästerna inledde bäst och tog ledningen med 1–0 efter 15 minuters spel på The Cherry Red Records Stadium i London.

Hemmalaget skulle dock komma tillbaka in i matchen – mycket tack vare Sam Kerr som två månader efter att hon presenterats som nyförvärv i Chelsea äntligen fick göra debut.

Men också med hjälp från Readings målvakt Grace Moloney som kort efter ledningsmålet kapade den australiska anfallaren med en våldsam utrusning och tilldelats ett rött kort.

Kerr blev liggande för en stund, men reste sig – och låg sedan bakom Chelseas vändning.

Med ett fint väggspel frispelade hon Bethany England som strax före halvtid kvitterade till 1–1. I den 64:e minuten tog Chelsea också ledningen, detta efter att Kerrs avslut räddats av målvakten – vars retur vackert sattes i mål på volley av norskan Guro Reiten.

Erin Cuthbert fastställde sedan slutresultatet till 3–1. Chelsea är därmed fortsatt obesegrat i Super League och ligger trea i den engelska högstaligan.