Sverige föll i slutminuten mot Chile

Chile blev numret för stort på Friends Arena.

Sverige förlorade 1-2 efter ett sent segermål när det svenska försvaret slarvade.

– Det är lite surt att de vinner i sista minuten, säger Ola Toivonen till SVT Sport.

Ett fullsatt Friends Arena behövde bara vänta 21 minuter innan de fick se ett riktigt drömmål – men tyvärr var det bortaklackan som fick jubla.

Chilenska stjärnan Arturo Vidal höll sig framme på en andraboll vid hörna – och slog till direkt när han fick chansen. På halvvolley dunkade Vidal upp bollen i Kristoffer Nordfeldts högra kryss.

En tung start på matchen för Janne Anderssons landslag – men Sverige kvitterade omgående. Emil Forsberg kombinerade fint med Viktor Claesson som skarvade in Ola Toivonen i straffområdet. Anfallaren – som har svårt att få speltid i klubblaget Toulouse –var klinisk i avslutet när han med en yttersida skruvade in bollen vid bortre stolpen.

– Det är ytan vi vill hitta där med Emil som kommer in perfekt. Vi lyckas kombinera bra och jag får in den i mål, säger Toivonen.

Slarv i svenska försvaret

Men Sverige hade svårt att etablera ett offensivt spel i andra halvlek. I stället var det Chile som hade målchanserna och Nordfeldt tvingades till flera kvalificerade räddningar. Närmast kom Jean Andre Beausejour som fick se en projektil till skott från 25 meter räddas vid krysset av Nordfeldt.

I matchens sista minut fick dock Chile utdelning. Vidal chippade in en helt fri Alexis Sanchez i det svenska straffområdet. Nordfeldt räddade Manchester United-anfallarens skott men Marcos Bolados kunde ostörd skjuta in returen i öppet mål.

– Det var inte så bra i dag. Vi hade det tufft i dag hela laget. Chile är väldigt skickliga och sätter oss i svåra situationer. Sett till hela matchen är det välförtjänt att de vinner, säger Toivonen.

Kvällens förlust är förbundskapten Janne Anderssons första på Friends Arena. Härnäst för Sverge väntar bortamatch mot Rumänien på tisdag.