Tim Prica räddade viktig poäng i EM-kvalet. Foto: C More/TT

Prica räddade viktig poäng i EM-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Sverige såg ut att gå miste om viktiga poäng i kvalet till U21-EM.

Men på tilläggstid räddade Tim Prica en poäng mot Italien efter en perfekt framspelning från Emil Holm.

Sverige toppade gruppen inför mötet med en poäng före tvåan Italien, som dock har en match mindre spelad men såg ut att tappa ledningen ända in i slutminuterna.

Det var en jämn inledning i matchen med chanser åt båda håll. Men i den 42:a matchminuten tog Italien ledningen efter ett långt anfall. Nicolo Rovella fick på ett hårt skott från precis utanför straffområdet och Lorenzo Lucca styrde in bollen till 1-0.

I slutet av matchen gjorde Sverige en forcering och skapade en del chanser. Bland annat fick Tim Prica till en farlig nick på ett fint inlägg från Emil Holm som dock inte resulterade i en kvittering.

Sverige gav sig inte

Men Sverige och firma Holm/Prica gav sig inte. I den 92:a minuten fick Sverige ett nytt bra läge. Jesper Tolinsson skickade upp en lång boll mot Adam Carlén som vann en nickduell och fick fram bollen till Emil Holm. Genom en mycket skicklig stöt med tåspetsen fick Holm fram bollen till Tim Prica som kunde nicka in bollen till 1-1, vilket också blev slutresultatet.

Därmed toppar det obesegrade Sverige fortsatt kvalgrupp F på elva poäng före Italien på 10 poäng.

Sverige har två matcher kvar att spela i EM-kvalet detta år. 12 november möter man Bosnien-Hercegovina hemma och 16 november möter man Irland borta. Därefter fortsätter kvalet under våren 2022. U21- EM spelas i Georgien och Rumänien under juni och juli 2023.

U21 EM-kval

Italien U-21 logo

Italien U-21

1 - 1

Sverige U-21 logo

Sverige U-21

Stadio Brianteo, Monza
Domare: António Nobre

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.