Sverige kan arrangera EM: ”Otroligt glad när jag läste det”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige har skickat in en ansökan om att vara med och arrangera fotbolls-EM 2025.

Det är något de svenska landslagsspelarna hoppas blir verklighet.

– Jag blev otroligt glad när jag läste det, säger Fridolina Rolfö.

Senast Sverige arrangerade ett stort dammästerskap i fotboll var EM 2013. Tolv år senare kan det alltså vara dags igen.

I dag meddelade Svenska fotbollförbundet att man tillsammans med Norge, Danmark och Finland samt med stöd från Färöarna och Island har skickat in en preliminär ansökan om att arrangera fotbolls-EM 2025. En slutgiltig ansökan ska skickas in i oktober.

Damlandslaget i fotboll

– Det låter väldigt häftigt. Det är klart att det är otroligt mäktigt att få spela som landslag på hemmaplan, säger anfallaren Rebecka Blomqvist.

”Nu kan det bli möjligt”

Storstjärnan Fridolina Rolfö var 19 år gammal när EM spelades i Sverige senast. Då var hon inte aktuell för den svenska truppen, det lär hon vara om tre år.

– När jag läste att de nordiska länderna vill ha ett EM blir man otroligt glad. Jag minns när jag satt och kollade på hemma-EM och då tänkte man att man aldrig kommer att få uppleva ett mästerskap på hemmaplan. Nu kan det bli möjligt och det blir alldeles unikt, säger Fridolina Rolfö.

Tror du att våra arenor håller måttet?

– Ja, om vi spelar på de största arenorna. Fördelen med norden är att det finns många arenor. Det är sagt att de största arenorna ska användas så jag hoppas att det blir så, säger hon.

Om det blir verklighet kommer det i Sverige att spelas matcher på Tele 2 arena i Stockholm och på Gamla Ullevi i Göteborg. Finalen kommer att spelas på Friends arena.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet