Oron inför gruppfinalen – Hurtig ut skadad

Uppdaterad
Publicerad

Oron inför viktiga matchen mot Island.

Lina Hurtig byttes ut med skada.

– Just nu har vi ingen diagnos, men hon mår relativt bra, säger landslagsläkaren Homan Ebrahimi till SVT Sport.

Lina Hurtig fick en lysande start på matchen när hon inledde målskyttet för Sverige redan efter 52 sekunder. Men med dryga halvtimmen spelad var olyckan framme.

Precis innan en svensk hörna satte sig Hurtig ner i gräset med en känning i låret och på tv-bilderna gick det inte att se hur skadan uppkom.

EM-kval fotboll

– Hon var själv med bollen, ingen krock eller smäll. Hon har inte haft problem tidigare. Just nu har vi ingen prognos men hon mår relativt bra, säger landslagsläkaren Homan Ebrahimi till SVT Sport.

”Hoppas hon är tillgänglig”

Hon fick behandling på planen och låret lindades innan hon för egen maskin kunde gå av planen. Hon byttes sedan ut och in kom Julia Roddar.

– Vi kan inte säga om det är en sträckning eller bristning, men eftersom hon inte haft med sig någon skada in i lägret så är prognosen god. Vi ska undersöka henne i morgon och testa av henne, säger Ebrahimi.

I nästa match väntar en viktig match för Sverige. Då står Island för motståndet i gruppfinalen och förbundskapten Peter Gerhardsson hoppas Hurtig är redo.

– Jag är inte orolig, så länge jag inte vet någonting. Lina har varit i bra form och jag hoppas hon är tillgänglig på tisdag, säger han.

KLIPP: Sverige krossade Lettland – se alla målen

EM-kval damer

Sverige

7 - 0

Latvia

Gamla Ullevi, Göteborg
Domare: Maria Marotta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet