Caroline Seger och hennes 215:e landskamp stod i fokus när Sverige OS-genrepade mot Australien i Kalmar. Foto: TT

Sverige mörkade i mållöst OS-genrep

Uppdaterad
Publicerad

Sverige spelade 0-0 mot Australien i Kalmar i OS-genrepet. Lagen möts igen i mästerskapet Tokyo i slutet av juli.

– Man vill inte avslöja för mycket inför OS, säger Kosovare Asllani.

Med 25 minuter kvar drog Sam Kerr bollen i ribban för Tony Gustavssons Australien, vilket var matchens bästa chans. Det var få chanser denna kväll.

Två av Sveriges bästa chanser hade Johanna Rytting Kaneryd. Först stal hon bollen efter ett misslyckat australiskt uppspel men fri med målvakten sköt hon utanför. Sedan drog hon fram på högerkanten och i ett bra läge valde hon att passa bollen inåt bakåt och chansen försvann.

Damlandslaget i fotboll

– Det var en svajig match och man vill inte avslöja för mycket inför OS men samtidigt vill man ha en del svar kring kring hur vi vill spela. Vi kan göra det bättre sista tredjedelen. 0-0 speglar väl matchbilden, säger Kosovare Asllani, som hade ett avslut i målställningen i slutminuterna, till C More.

OS-truppen tas ut nästa vecka

Nästa vecka tar förbundskaptenen Peter Gerhardsson ut OS-truppen som bara kommer att bestå av 18 spelare.

– Jag fick en hel del svar och en del frågetecken, vilket jag ska ha. I VM hade vi 23 spelare, där 20 fick spela, och OS har ett tuffare spelschema, funderar Gerhardsson som saknade ett svenskt mål i kväll.

– Vi hade väl var sin i ribban. Totalt sett har vi chanser som skulle kunna gett något mål. Vi ville ju vinna matchen, summerar Gerhardsson.

Chelseastjärnan Magdalena Eriksson har problem med en vad och byttes ut efter en dryg halvtimme.

– Vi tar det dag för dag och är inte oroliga inför OS, säger Gerhardsson om skadan på nyckelspelaren i försvaret.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet