Sverige möter USA i en träningslandskamp den 10 april. Foto: Bildbyrån

Sverige möter USA på Friends Arena – SVT sänder

Uppdaterad
Publicerad

Som en del i uppladdningen inför OS kommer det svenska damlandslaget att möta regerande världsmästaren USA i en träningslandskamp på hemmaplan den 10 april – en match som sänds direkt i SVT.

– Det blir jätteintressant. Att möta USA är den yttersta kraftmätningen, det är världens bästa lag, säger SVT Sports expert Markus Johannesson.

Efter segrar i båda träningslandskamperna mot Österrike och Malta väntar nu en riktig värdemätare för Sverige när USA kommer till Friends Arena den 10 april.

Matchen sänds direkt i SVT2, med start 19.00.

Damlandslaget i fotboll

Även bortalandskampen mot Polen, tre dagar senare, sänds direkt i SVT.

Att möta USA blir en viktig signal om vart det svenska laget står i den yppersta konkurrensen, enligt SVT:s expert Markus Johannesson.

– I den här matchen ställs Sveriges utveckling verkligen på prov och det här blir ett riktigt test inför OS. Det ska bli spännande att se om Sverige tagit kliv, som jag upplever att de har gjort, och kan vara mer bollförande och spela sitt spel även mot de bästa nationerna. Det här blir en helt annan nivå än att möta exempelvis Österrike, säger Markus Johannesson till SVT Sport.

”Känns motiverande”

Förbundskaptenen Peter Gerhardsson har mött USA vid två tillfällen, och förlorat båda. 2-3 i en träningslandskamp i Ohio hösten 2019, och 0-2 i VM:s gruppspel samma år.

– Det känns motiverande att möta världsmästarna USA på Friends Arena och få en bra möjlighet att i april verkligen testa var vi står. Jag hoppas nu att vi kan visa att vi tagit ytterligare steg och att vi kan mäta oss mot den här typen av allra bästa tänkbara motstånd, säger Peter Gerhardsson.

ARKIV: Linda Sembrant gör årets första landslagsmål (19 februari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet