Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Sverige tappade ledningen mot Spanien: ”Klart det är surt”

Uppdaterad
Publicerad

Ett tillbakapressat Sverige var på väg mot seger mot Spanien.

Men i den 83:e minuten kom kvitteringen som gav oavgjort i Córdoba.

– Klart att det är surt att de får in ett mål mot slutet, säger Rebecka Blomqvist till SVT Sport.

För första gången på 20 år ställdes i kväll de svenska fotbollsdamerna mot Spanien. 5 658 åskådare var på plats i Córdoba där Sverige inledde piggast.

Utdelningen kom redan efter 14 minuter. En fin omställning öppnade upp för Kosovare Asllani som från kanten hittade in till Rebecka Blomqvist. Den sistnämnda var iskall när hon mötte med foten centralt i straffområdet och rullade in 1-0.

Damlandslaget i fotboll

– Jag tycker att det är ett jättefint mål från start till slut. Vi spelar upp exakt så som vi vill och så belönas det med ett mål, så det är klart att det är skönt, säger Rebecka Blomqvist.

Reservbetonat Spanien

Ett reservbetonat Spanien, som saknar 15 av de bästa spelarna efter en schism med det spanska förbundet, tog över mer och mer och i den 49:e minuten var kvitteringen nära när hemmalaget prickade stolpen.

Spanjorskorna fortsatte att pressa på i den andra halvleken.

Zecira Musovic, som vaktade det svenska målet, sattes på prov flera gånger om och tvingades till flera kvalificerade räddningar. Men till slut tvingades målvakten kapitulera.

Möter Frankrike på tisdag

I den 83:e minuten tappade Sverige markering på en hörna och det öppnade upp för inbytte Cardona som kunde slå in 1-1.

– Jag tycker att starten på matchen och första delen av den, där är vi väldigt bra. Vi hittar fina ytor och har ett väldigt bra försvarsspel och får tag på dem på ett bra sätt, säger Blomqvist och fortsätter:

– Sedan kommer de in i det mer, det är ett skickligt fotbollslag så klart. Men 1-1, det är klart att det är surt att de får in ett mål mot slutet.

På tisdag väntar Frankrike på hemmaplan för Sverige.

– Mot Frankrike kommer det kanske bli ännu mer fart och djupledsspel. Kanske inte lika passningsorienterat som Spanien och det blir ytterligare ett prov för vårt försvarsspel, hur vi klarar av det, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Träningslandskamper

Spanien logo

Spanien

1 - 1

Sverige logo

Sverige

Estadio Nuevo Arcángel, Córdoba
Publik: 5658
Domare: Sandra Braz

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet