Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sverige vann årets sista landskamp. Foto: Bildbyrån

Sverige vinnare i sista landskampen för året – besegrade Algeriet i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges och Janne Anderssons 2022 har varit tungt.

Men under den sista landslagssamlingen fick blågult avsluta med två sköna segrar, mot Mexiko i onsdags och ikväll Algeriet.

– Viktig vinst för oss som lag, två vinster under denna samling, positiva svar inför nästa år, säger Emil Forsberg till SVT Sport.

Senast det svenska herrlandslaget spelade i Malmö var för sex år sedan och ikväll var det dags igen när man tog sig an Algeriet i en träningslandskap – ett Algeriet som man inte mött på 32 år.

Gästerna kom till Malmö med ett tufft landslagsår bakom sig – med missat VM-slutspel och ut ur afrikanska mästerskapen redan i gruppspelet.

Herrlandslaget i fotboll

Och inte blev det lättare när man efter dryga halvtimmen fick Ramy Bensebaini utvisad. 27-åringen som redan var varnad, kom in sent i en duell med Mattias Svanberg och delade ut en armbåge i ansiktet.

Sedan kom nästa smäll för algerierna. Återigen var det Mattias Svanberg som var inblandad när svensken fälldes i straffområdet och domare Espen Eskås pekade på straffpunkten. Fram klev Emil Forsberg som sköt in 1-0 precis innan halvtidsvilan.

Styrkebesked och A-landslagsdebut

Sverige fick en drömstart i den andra halvleken. Viktor Gyökeres frispelade Viktor Claesson som enkelt kunde trycka in 2-0 som också blev slutresultatet. Styrkebesked för de svenska herrarna som höll Algeriets stora stjärna Riyad Mahrez, till vardags i Manchester City osynlig.

Värt att notera är att Aiham Ousou fick landslagsdebutera när han byttes in i den andra halvleken, istället för lagkapten Victor Nilsson Lindelöf

Nästa match för Sverige är mot Belgien, den 24 mars när man inleder EM-kvalet på hemmaplan.

– Det betyder mycket, nu blir det helt andra matcher i mars, det är då det gäller och nu har vi satt en grund, säger Emil Forsberg till SVT Sport.

Träningslandskamper

Sverige logo

Sverige

2 - 0

Algeriet logo

Algeriet

Eleda Stadion, Malmö
Domare: Espen Eskås

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet