SVT-experten tror att Schelins karriär är över

Uppdaterad
Publicerad

Peter Gerhardsson får klara sig utan en sjukskriven Lotta Schelin även i kvalmötena med Danmark och Ungern.

SVT Sports expert Frida Östberg tror att Schelin gjort sin sista landskamp.

– Det blir en problematik när man måste börja kolla på levnadsstandarden efter fotbollskarriären, säger Östberg i Sportstudion.

Förbundskapten Peter Gerhardsson hade hoppats att ha med Lotta Schelin i truppen till VM-kvalmatcherna mot Danmark och Ungern.

Men Schelin har ännu inte börjat träna efter nacksmärtorna – och för fyra dagar sedan sjukskrevs anfallaren på obestämd tid.

– Jag hade kontakt med henne innan uttagningen till Kroatien-matchen. Det funkade inte, hon var ju inte ens igång med träning. Så tyvärr var det inte aktuellt den här gången heller. Det är bara att hoppas att hon kommer tillbaka. Det är en spelare som vi i bra form skulle behöva i landslaget, säger Gerhardsson i Sportstudion.

”Är en klok person”

SVT Sports expert Frida Östberg är inte optimistisk vad gäller en återkomst på toppnivå.

– Det blir en problematik när man måste börja kolla på levnadsstandarden efter fotbollskarriären. Lotta är en klok person och kommer att överväga alternativen. Ingen spelare vill sluta på grund av en skada. Men jag har svårt att se henne spela i år och i hennes skede i livet är kanske inte fotbollen allt. Hon har ett år kvar på kontraktet med Rosengård men jag är ganska osäker faktiskt...

Har vi kanske sett det sista av Lotta Schelin?

– Ja, jag tror det. Just på grund av att hon haft sån problematik med det här. Att gå i vardagen och ha svårt att göra saker för att du har problem med huvudvärk är svårt.

Men Rosengårds tränare Malin Levenstad delar inte den uppfattningen. Hon tror att Schelin kommer tillbaka till fotbollen.

– Så är tanken. I nuläget är det Lottas välbefinnande som är absolut viktigast. När hon mår bra och känner sig redo ska hon absolut tillbaks, säger hon.

* SVT Sport ha sökt Lotta Schelin för en kommentar, men hittills utan framgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.