Bengaler: SVT-experter vill se ändrad attityd

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sports experter tog kraftigt avstånd från bengalincidenten på Gamla Ullevi där IFK Göteborg tog emot Hammarby under söndagskvällen men manar samtidigt till sans.

– Det blir ofta en onyanserad debatt med ytterligheter som kommer till tals. Jag vill att man börjar diskutera värderingar. Man kan inte alltid säga eller skrika vad man vill, än mindre kasta saker. Jag kan inte förstå varför, säger Markus Johannesson i Fotbollskvälls tidiga sändning under måndagen.

Bloggaren Elena Lövholm tror inte att dylika incidenter går att få bort från fotbollen eftersom det är för mycket folk som passerar läktarna, det finns uppgifter på runt två miljoner under årets säsong.

Fotbollskväll

– Sedan kan vi inte stänga ute folk, det pratas om livstid. Vi behöver hålla kontakten, med SLO (supporter liason officer) annars förflyttas stöket, säger hon.

– Vi måste säga i från att det här inte är okej någonstans. Det handlar om några få som är lite borta, säger Daniel Nannskog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollskväll

Mer i ämnet