SVT Sport erfar att Pia Sundhage tar över ett flicklandslag. Foto: Bildbyrån

SVT Sport erfar: Sundhage fortsätter som förbundskapten – för flickor

Uppdaterad
Publicerad

Nu har Pia Sundhage bestämt sig. Hon fortsätter att arbeta för svensk fotboll, och förlänger sin anställning på fotbollförbundet. Hon blir förbundskapten för ett av flicklandslagen. Det erfar SVT Sport.

Sveriges förbundskapten under fem år, 2012-2017, med OS-silver och EM-brons som främsta framgångar med det svenska landslaget, har sedan hon lämnade landslagsuppdraget efter sommarens EM, haft flera erbjudanden utomlands. Det handlar såväl om landslag som klubblag. 

Vill bjuda tillbaka till unga tjejer

Att Pia Sundhage ändå väljer att stanna på hemmaplan kanske inte är så förvånande, med tanke på att hon upprepade gånger uttalat en önskan att ”bjuda tillbaka till unga tjejer som vill spela fotboll.”

Som en ambassadör för fotbollen har Sundhage också betonat hur gärna hon vill bidra till fotbollen som dörröppnare, och som en samhällsinsats.

– Jag vill stå på fotbollsplanen, sa Sundhage till SVT Sport om sin framtid, redan dagen efter Sveriges uttåg ur EM i somras. Och att det nya jobbet efter årsskiftet handlar om spel på en plan och en boll, alltså fotboll, bekräftade Sveriges förra förbundskapten för två veckor sedan.

SVT Sport erfar att Pia Sundhages nya arbetsuppgifter kommer att presenteras inom kort.

Flicklandslag är alla landslag upp till U19.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer